AUTO'S  
  
 
 
 
 
 
 
 
Auto's

De mensen die mij kennen, weten dat ik een zwak heb voor auto's. En dan vooral voor 2 soorten: Toyota en cabrio. Hieronder wil ik een overzicht geven van mijn auto's met een kleine beschrijving en uiteraard een fotootje :-)

 

Toyota Corrola (1991-1993)  

Het was moeilijk om nog een foto te vinden van mijn eerste auto. De auto op de foto is reeds een latere versie van de wagen waar ik mee heb gereden. Mijn ouders kochten de wagen ergens begin de jaren '80. De auto was heel goed herkenbaar vanwege zijn groene kleur. Het was heel speciaal...ik heb er jammer genoeg geen foto meer van gevonden. Ik heb de wagen gekregen toen ik afstudeerde en heb er afscheid van genomen toen ik begon te werken. De wagen is opgekocht voor export uiteraard.

 

Toyota Carina E (1993-1998)

De Carina E was de Europese versie van de Carina. De E werd dan ook weergegeven als een soort EURO-letter. De wagen was donkergroen en reed zalig. Uiteraard een 1600 benzine motor. In die tijd was airco nog geen standaar maar het was perfect installeerbaar achteraf wat ook gebeurde.

 

Toyota Avensis (1998-2001)

De Avensis eerste generatie kwam ter vervanging van de Carina E en als fervente Toyota-fan moest ik er dus één aanschaffen natuurlijk. Een 1600 benzine versie. Hier was de airco al standaard, GPS was nog heel nieuw en dus nog niet aanwezig. De wagen is precies zoals op de onderstaande foto. Nadat ik besloot een nieuwe wagen te kopen, beleefde deze wagen een 2de leven bij mijn ouders tot in 2009.

 

Toyota Previa (2001-2003)

De meest zaaaaaalige wagen waar ik ooit mee gereden heb. De Previa. Op dat moment het paradepaardje van Toyota in Europa. Een 2300 benzine versie met 6 heel comfortabele zetels. De stilte van de motor, de kracht van de motor, GPS, dubbele airco (vooraan en achteraan),... Kortom deze wagen had alles wat hij moest hebben. Voor een dergelijke wagen viel het verbruik vrij goed mee. Maar op dat moment begon ik meer kilometers te vreten en dus was een diesel een noodzaak... Jammer...maar dit rijplezier zal waarschijnlijk niet meer geëvenaard worden, tenzij door een nieuwe Previa? Maar die is niet meer verkrijgbaar in België.

 

Toyota Avensis (2003-2013)

Ik start met een zwarte avensis en vervolgens een lichtgroene. Als je dan denkt dat de Avensis 2de generatie niet meer kon verbeterd worden...dan ben je verrast als je met de "de generatie rijdt. Voor het eerst rij ik met automatische transmissie en dat is pas zalig rijden. Vermits ik iets minder kilometers vreet, ben ik terug overgestapt op een benzine-versie...wat een stilte...en milieuvriendelijker. Deze keer werd de kleur donker paars.

 
Toyota Auris Hybride (2013-22/06/2015)

Na 4 jaar en een goeie 100.000 kilometer is het tijd om afscheid te nemen van mijn 2de Avensis. De keuze voor een nieuwe auto was niet evident. De Prius van Toyota vind ik echt niet mooi. De Prius+ is een stuk beter maar ik wou eens een kleinere wagen. Toen ik de nieuwe Auris zag, was ik onmiddellijk verkocht. Alleen was die nog niet onmiddellijk beschikbaar in hybride versie. Even geduld dus...net op dat moment is er een speciale serie van de Lexus CT200. En dan werd het kiezen tussen de mooie buitenkant van de nieuwe Auris of de mooiere binnenkant van de CT200. Het is uiteindelijk de nieuwe Auris geworden.

 

Lexus NX300h (22/06/2015-30/04/2019)

Het is altijd gevaarlijk om het autosalon te bezoeken. Na wikken en wegen de knoop doorgehakt. Het hybride-rijden is een aanpassing maar eens gewend, wil je geen andere aandrijfvorm meer.

 
Toyota Camry (12/08/2019 - ...)

Eindelijk wordt de Camry weer ingevoerd in België. Altijd één van mijn favorieten geweest en nu wordt het werkelijkheid.

 
Peugeot 206CC (2006-2011)

Januari 2006 vernam ik dat mijn neef zijn cabrio verkocht. Er was reeds een geïnteresseerde koper die ging langsgaan rond 20 uur. En ik ben dus langsgeweest om 18 uur en de wagen onmiddellijk gekocht. Zalig om mee rond te toeren onder de blauwe hemel...

 

Renault Megane (2011-2021)  

Eens een cabrio altijd een cabrio? Wie weet. In ieder geval nam ik afscheid van mijn Peugeot met de bedoeling een vervolg aan het cabrio-verhaal te breien. Het was kiezen tussen de Peugeot 307CC of de nieuwe Megane van Renault. Op zo'n moment laat je je hart spreken en kies je wat je zelf de mooiste verschijning vindt...
Na 5 jaar nam ik afscheid maar veel eerder geleverd dan verwacht kwam de Renault... Zaaaaaaaaalig.

 

 
Mazda MX-5RF (2021-....)  

Na 10 jaar trouwe dienst neem ik afscheid van de Renault Megane. Helaas is in het huidige model van Megane geen cabrio versie meer voorzien.

 

Toyota MR2 (droomwagen :-))

Mijn absolute droomwagen...de MR2 van Toyota...jammer genoeg niet meer verkrijgbaar in België...