MUZIEK  
  
 
 
 
 
 
 
 
Muziek

Muziek is een belangrijke constante in mijn leven. Ik sta op met muziek en ga slapen met muziek. Voor concrete muzikale projecten kan je op de verschillende jaartallen klikken.

 

Begin 1995 werd ik lid van het Sint-Ceciliakoor te Deerlijk in functie van de koorreis naar Neunkirchen am Brand. De reis was zo goed meegevallen dat ik bleef plakken in het koor en een paar jaar later werd ik bestuurslid en secretaris. Op 30 juni 2010 heb ik mijn functie als bestuurslid-secretaris neergelegd om familiale redenen. Met het jubileumconcert naar aanleiding van 75 jaar Sint-Ceciliakoor neem ik afscheid van het koor om de leiding te nemen over het Sint-Bavokoor in Lauwe.
In oktober 2015 ga ik op weekend met het KPZ-Sint-Lodewijk in voorbereiding van hun concert in 2016 met Ierse en Schotse liederen. Het jaartje repeteren was zo plezant dat ik besloot om vast lid te worden van het koor. Op 18 juni 2020 neem ik het dirigeerstokje over van Jeanno Defrenne.

 

In de zomer van 2002 begon een lange samenwerking met Dieter Loose. Muziek van René De Clercq werd herwerkt. De partituren werden uitgebreid met dwarsfluit en cello. Op 12 juni 2007, 75 jaar na het overlijden van René De Clercq, wordt de muziek gebracht onder de naam René De Clercq HER-dacht HER-zongen. Didier Debels (piano), Dieter Loose (dwarsfluit) en Marlon Dek (cello) zorgen voor de begeleiding en Nathalie Deknudt brengt hedendaagse poëzie. Anna Pardon stond in voor mijn stembegeleiding.

 

In 2005 wordt samen met Laurette De Wilde, Lieve Lannoo en Geert De Leersnyder het vocaal ensemble s'AmuZe opgericht in functie van de Europese première van Symfonia di Chiesa van Floyd Werle gebracht door jeugdharmonie Burleske onder leiding van José Deryckere. Het ensemble wordt in 2012 omgedoopt tot s'AmuZe+. Fien De Meyer, Ide François en Stijn Vermeersch vormen samen het nieuwe vocaal ensemble dat in 2013 voor het eerst optreedt met jeugdharmonie Burleske.

 

Op zondag 5 en 12 oktober en zondag 2 en 9 november 2008 sta ik voor het eerst op de planken met een volwaardige rol als Kobe in de operette 'Op de Purp'ren Hei' naast Myriam Couvreur en Dominique Maes. De regie is in handen van Rudy Dermaux en de dirigent van dienst is Ronny Delombaerde. Een hele ervaring en tezelfdertijd een grote uitdaging.

 

Van 2001 tot en met 2005 kan ik als lid van het koor Fine Fleur deelnemen aan The Night of the Proms in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Op zaterdag 22 december 2012 sta ik na lange tijd terug in het Sportpaleis voor het concert van Ennio Morricone samen met 99 andere zangers van Fine Fleur. Dit concert is ongetwijfeld het mooiste project waar ik ooit zal aan meewerken. Maar het herhaalde zich in 2016 op het Sint-Pietersplein in Gent (25 en 26 juni) en Palais de Congrès in Parijs (24 en 25 september). De foto's werden genomen in Gent en zijn eigendom van Hans Degreve. En ook in 2017 had ik het geluk op het podium te staan met Ennio Morricone op 19 september (Rotterdam) en 21 september (Parijs).